FAQ

Često postavljana pitanja

1. Nisam rezervirao/la knjigu tokom Indiegogo crowdfunding kampanje. Postoji li neki drugi način na koji mogu obezbijediti svoj primjerak knjige?
U ovom trenutku ne možemo konkretno odgovoriti na ovo pitanje, ali radimo na tome. Nemamo dogovor sa izdavačkom kućom, knjižarom ili bilo kakvim online shopom. Ukoliko iznađemo mogućnost da knjiga bude dostupna u prodaji, blagovremeno ćemo obavijestiti o tome putem naših društvenih mreža čim budemo imale više informacija.
Ako želite da vas obavijestimo o tome gdje će se i kada knjiga #ŽeneBiH moći kupiti, unesite svoje ime i prezime i e-mail u formular ispod.


2. Gdje mogu kupiti bedževe / platnene torbe / naljepnice?
Ukoliko želite da vas obavijestimo o tome gdje će se i kada bedževi, broševi, platnene torbe i naljepnice moći kupiti, unesite svoje ime i prezime i e-mail u formular iznad (ispod pitanja 1).

3. Kada mogu očekivati svoj primjerak knjige #ŽeneBiH?
Ako ste rezervirali svoj primjerak knjige #ŽeneBiH putem Indiegogo crowdfunding kampanje, svoj primjerak možete očekivati u februaru 2019. godine, kada je planirana dostava. Knjiga je već u štampi i u svakom trenutku očekujemo dostavu iz štamparije. Molimo vas za strpljenje! 🙂

4. Da li mogu kupiti broš sa minijaturnim portretom žena iz knjige koji je bio dostupan tokom Indiegogo kampanje?
Izrada broša traje dugo i u ovom trenutku umjetnica koja ih izrađuje nije u mogućnosti primiti dodatne narudžbe. S obzirom da smo dobile mnogo ovakvih upita, trenutno radimo da tome da iznađemo način da budu dostupni. Ukoliko želite da vas obavijestimo o mogućnostima kupovine knjige, bedževa, naljepnica, platnenih torbi i postera, te eventualno broševa, unesite svoje ime i prezime i e-mail u formular iznad (ispod pitanja 1).

5. Da li ćete knjigu izdati i na engleskom jeziku?
Razmatramo ideju izdavanja knjige na engleskom jeziku, jer želimo da priča o #ŽeneBiH stigne do što više ljudi. Međutim, to će zavisiti od naših resursa u budućnosti, kao i od mogućnosti vremenske organizacije. Svakako ćemo blagovremeno obavijestiti ukoliko budemo u mogućnosti izdati knjigu #ŽeneBiH i na engleskom jeziku.

6. Da li vam još nekako mogu pomoći sa projektom #ŽeneBiH?
Svakako! Svaki share na društvenim mrežama je od velike pomoći za vidljivost projekta #ŽeneBiH. Ako imate neke prijedloge ili zanimljive informacije o značajnim ženama BiH, slobodno nam pišite na info@zenebih.ba.

7. Zašto je u knjigu uvršteno samo 50-ak žena?
Nažalost, resursi sa kojima raspolažemo nam nisu dozvoljavali da u knjigu uvrstimo više žena. Bilo nam je jako teško izabrati ovih 50-ak žena i želimo naglasiti da ni u kojem slučaju ne smatramo da su to jedine žene koje su doprinijele ili doprinose historiji BiH. Nadamo se da će nam se u budućnosti pružiti prilika da ovu priču nastavimo i u nju uključimo još više žena iz BiH.