FAQ

Često postavljana pitanja

1. Gdje mogu kupiti knjigu #ŽeneBiH?

Prodajna mjesta gdje ćete moći kupiti knjigu #ŽeneBiH po cijeni od 45 KM su:

Sarajevo:
Kutcha (Skenderija 15)
Galerija Egoist (Trgovke 21)
Umjetnička galerija BiH (Zelenih beretki 8) – tokom trajanja izložbe, do 16.3.

Banja Luka:
Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (Trg srpskih junaka 2)
Galerija Plus (Srpska ulica 10-12)

Nastavljamo raditi na tome da knjiga #ŽeneBiH bude dostupna u što više gradova BiH. O novim prodajnim mjestima, te načinima prodaje, obavijestit ćemo čim prije.

2. Kada mogu očekivati svoj primjerak knjige #ŽeneBiH koju sam rezervirao/la putem Indiegogo kampanje?
Svoj primjerak možete očekivati krajem februara 2019. godine ili početkom marta 2019. godine, ovisno o trajanju šipinga. Ako Vaša knjiga ne stigne do aprila 2019. godine, molimo Vas da nam se odmah javite na info@zenebih.ba

3. Da li mogu kupiti broš sa minijaturnim portretom žena iz knjige koji je bio dostupan tokom Indiegogo kampanje?
Izrada broša traje dugo i u ovom trenutku umjetnica koja ih izrađuje nije u mogućnosti primiti dodatne narudžbe. S obzirom da smo dobile mnogo ovakvih upita, trenutno radimo da tome da iznađemo način da budu dostupni. Čim budemo imale više informacija, svakako ćemo vas obavijestiti na našim društvenim mrežama.

4. Da li ćete knjigu izdati i na engleskom jeziku?
Razmatramo ideju izdavanja knjige na engleskom jeziku, jer želimo da priča o #ŽeneBiH stigne do što više ljudi. Međutim, to će zavisiti od naših resursa u budućnosti, kao i od mogućnosti vremenske organizacije. Svakako ćemo blagovremeno obavijestiti ukoliko budemo u mogućnosti izdati knjigu #ŽeneBiH i na engleskom jeziku.

5. Da li vam još nekako mogu pomoći sa projektom #ŽeneBiH?
Svakako! Svaki share na društvenim mrežama je od velike pomoći za vidljivost projekta #ŽeneBiH. Ako imate neke prijedloge ili zanimljive informacije o značajnim ženama BiH, slobodno nam pišite na info@zenebih.ba.

6. Zašto je u knjigu uvršteno samo 50-ak žena?
Nažalost, resursi sa kojima raspolažemo nam nisu dozvoljavali da u knjigu uvrstimo više žena. Bilo nam je jako teško izabrati ovih 50-ak žena i želimo naglasiti da ni u kojem slučaju ne smatramo da su to jedine žene koje su doprinijele ili doprinose historiji BiH. Nadamo se da će nam se u budućnosti pružiti prilika da ovu priču nastavimo i u nju uključimo još više žena iz BiH.