Šta #DjevojčiceBiH žele biti kad porastu?

Kako #DjevojčiceBiH vide sebe i svoju budućnost? Šta žele biti, šta ih zanima, da li imaju uzore, o čemu sanjaju da postanu kad porastu? Razmišljale smo na koji način da pokrenemo diskusiju o tome šta sve djevojčice mogu biti kada porastu, inspirirane ženskim uzorima i postignućima žena iz BiH (kao i žena iz svijeta), te smo odlučile napraviti javni poziv za malu kreativnu akciju!

Pozivamo sve djevojčice da sa nama podijele šta žele biti kad porastu tako što će nacrtati (bilo kojom tehnikom, na bijelom papiru) kako sebe vide u budućnosti.

Dragi roditelji, vas molimo da:

  • radove svojih djevojčica skenirate ili fotografišete u visokoj rezoluciji na dnevnom svjetlu, kako bi bila što vidljivija. Primjer načina fotografisanja ilustracije je ispod:
  • zapišete “izjavu” djevojčice o tome šta je nacrtala, odnosno šta želi biti kada poraste i zašto;
  • napišete kako se djevojčica zove i koliko ima godina;
  • sve zajedno pošaljete na e-mail adresu info@zenebih.ba do nedjelje, 12. maja 2019. godine

Crteže ćemo objaviti na našim društvenim mrežama nakon 12. maja.

Ukoliko želite, možete dodatno fotografisati djevojčicu kako drži svoj crtež. Slanjem fotografije ste saglasni sa objavom fotografije na društvenim mrežama.

Napomena: Crteži mogu biti naknadno korišteni i za druge promotivne aktivnosti #ŽeneBiH, te digitalne i printane materijale u okviru projekta #ŽeneBiH.