U Tuzli održan razgovor o knjizi #ŽeneBiH

U Američkom kutku u Tuzli je u petak, 22. marta, održan razgovor o knjizi #ŽeneBiH. Bila je ovo prilika da knjigu predstavimo i u Tuzli, nakon velike promocije i otvorenja izložbe ilustracija iz knjige #ŽeneBiH u Umjetničkoj galeriji BiH. U sklopu ovog događaja o knjizi je govorila Hatidža Gušić, jedna od autorica knjige #ŽeneBiH, kao i Masha Durkalić, urednica knjige, koja se u razgovor uključila putem Skypea. Razgovor je moderirala saradnica Američkog kutka u Tuzli, Edita Miftari.
Razgovor u Tuzli bio je prilika da knjigu #ŽeneBiH predstavimo publici koja nije bila u prilici da prisustvuje izložbi u Sarajevu, kao i da još jednom porazgovaramo o procesu rada na knjizi. Hatidža je govorila o crowdfunding kampanji i njenim rezultatima, dok je Masha dopunila razgovor informacijama o procesu istraživanja koji je bio najiscrpniji dio kreiranja ove knjige. Također je bilo govora i o ilustracijama, kao i o metodologiji istraživanja i kriterijima za izbor žena. Događaju je također prisustvovala i Irma Garibović, jedna od 50 ilustratorica knjige #ŽeneBiH, koja je za knjigu ilustrirala feminističku teoretičarku Žaranu Papić i koja je rekla nekoliko riječi o procesu rada na ovoj ilustraciji.

Zahvaljujući ovoj suradnji, svi/e zainteresirani/e će primjerak knjige #ŽeneBiH u narednom periodu moći kupiti u Američkom kutku u Tuzli, gdje će biti dostupan određeni broj primjeraka.